Komende activiteiten in het Koos Vorrinkhuis

Hieronder vindt u de komende activiteiten voor zover deze nu bekend zijn. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

Bijgewerkt op 17 mei 2022

lid worden


Het Koos Vorrinkhuis is een onderdeel van de vereniging Nivon en wordt door leden-vrijwilligers in stand gehouden. Niet-leden betalen daarom meer dan leden. De ledenprijs geldt ook wanneer u bij boeking lid wordt.


2022,  apr – juni

1.29 mei                        KoosCafe. zondagactiviteit

2. 26 juni                       KoosCafe. zondagactiviteit

3. 27 jun tm 30 juni      Shinrin Yoku


2022,  juli – sept

 1. 4 tm 7 juli               Chinees Schilderen en Qi Gong
 2. 4 tm 8 juli              workshop Verbindende Communicatie (Macrander)
 3. 9 tm 16 juli             Seniorenweek 60+  (2022-1)
 4. 31 juli                     KoosCafe. zondagactiviteit
 5. 1 tm 5 aug              Schildersscheppingsspel
 6. 6 tm 13 aug            Seniorenweek 60+  (2022)

2022,  okt – dec

 1. 2 okt                      KoosCafe. zondagactiviteit
 2. 10 tm 13 okt          Fotosafari (activiteit)
 3. 30 okt                    KoosCafe. zondagactiviteit
 4. 31 okt tm 3 nov     Herfst4daagse (wandelen)
 5. 21 nov tm 24 nov  WintersfeerMakers (cursus)
 6. 11 dec                     KoosCafe. zondagactiviteit

2023,  jan – mrt

Hieronder de uitgebreide beschrijving van de activiteiten

ATTENTIE | Covid-19: het doorgaan van de activiteiten en de vorm waarin deze uiteindelijk zullen plaatsvinden is afhankelijk van de stand van zaken m.b.t. de anti-Covid-19 (Corona) maatregelen op de datum van de activiteit.

Volg deze website voor aangepaste info.


29 mei 2022

zondagactiviteit


KoosCafé Zondag vanaf 15:00 uur, Koos Vorrinkhuis

Het KoosCafé is een gezellige gebeurtenis waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten en we met nieuwe mensen kennis kunnen maken.

Ons KoosCafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.

We zien uit naar uw bezoek

De speciale activiteit op deze zondag:

Has Drijver is verhalenverteller, acteur en muzikant die meer dan 25 jaar op het toneel stond voor grote en kleine mensen door heel het land. Tegenwoordig staat hij voor de klas op een basisschool, maar de liefde voor verhalen is gebleven.

Samen met zijn toehoorders stapt hij in de wereld van de jonge Rembrandt van Rijn. Op een belangrijk moment voor Rembrandt: Hij gaat in de leer bij de beroemde schilder Pieter Lastman in Amsterdam! Een hele grote stad voor iemand die uit Leiden komt… In dit verhaal ontdekt Rembrandt wat hij werkelijk mooi vindt.

Neem vooral kinderen en kleinkinderen mee.


26 juni 2022

zondagactiviteit


KoosCafé Zondag vanaf 15:00 uur, Koos Vorrinkhuis

Het KoosCafé is een gezellige gebeurtenis waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten en we met nieuwe mensen kennis kunnen maken.

Ons KoosCafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.

We zien uit naar uw bezoek

De speciale activiteit op deze zondag:   ?


27 tm 30 juni 2022

workshop


Shinrin-Yoku en Natuurkunst

Begeleiding is in handen van docent/natuurgids Lishe Los.

Shinrin-Yoku is overgewaaid uit Japan en betekent letterlijk ‘bosbaden’. Simpel gezegd is Shinrin Yoku langzaam door de bossen wandelen, in alle rust, een hele ochtend, middag of dag lang. Je neemt niet echt een bad, maar je baadt in de omgeving van het bos, waarbij je al je zintuigen gebruikt om de natuur te ervaren. Ritselende bladeren, een ruwe berkenbast, de geur van de bosgrond, luisteren naar de vogels; je onderdompelen in de natuur. Shinrin Yoku gaat erover om op een intense manier in nauw contact te komen met het bos. Het gaat over het openen van je zintuigen, contact maken en meer waarnemen. Shinrin Yoku is een combinatie van mindful wandelen, meditatie-oefeningen. Je bent onderdeel van de natuur door te voelen, ruiken, luisteren, kijken, ‘kruipen en klimmen’. Je blikveld wordt verruimd door af en toe gewoon stil te staan of te zitten en je ogen te sluiten. Via simpele maar effectieve oefeningen word je geholpen de tijd te nemen, je tempo te vertragen en de rustgevende effecten van de natuur op je in te laten werken; een weg naar een waarachtig inzicht in jezelf en de wereld om je heen.

Programma

Dinsdagochtend gaan we ongeveer 3 uur Shinrin Yoku of bosbaden. Je ondergaat een intense natuurbeleving die je in dieper contact brengt met jouw unieke natuurlijke ritme, jouw ‘ware natuur’. Je neemt niet echt een bad, maar je dompelt je onder in de omgeving van het bos, waarbij je al je zintuigen gebruikt om de natuur te ervaren. Door het verstillen en vertragen ontstaat de verwondering voor de natuur. Je stress en zorgen worden verlicht, je ontspant en kan helderder nadenken. Het is een pure wellness, waarbij je ook meteen een boost voor je immuunsysteem meepakt. Woensdagochtend gaan we weer het bos in en maken we een vergankelijk kunstwerk van gevonden natuur-elementen. In de avond is er dan nog tijd voor een bosmeditatie.

Deelname

Iedereen kan meedoen op het eigen niveau, er is geen voorkennis of ervaring noodzakelijk. Je hoeft niet lang te kunnen wandelen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Er is plek voor 8 mensen.

Weersomstandigheden
Slecht weer bestaat niet (slechte kleding overigens wel) Het bos is altijd heerlijk en voedend, of het nu regent of de zon schijnt. Het bosbad gaat dus door onder alle weersomstandigheden.

Wat neem je wel/niet mee?
Goede wandelschoenen, ontspannen kleding, voldoende drinkwater, regenkleding (geen paraplu) en een handdoek of zitmatje om op te zitten. Je telefoon uitzetten of thuislaten. Ook is het fijn als je geen parfum of aftershave op doet, dan ruiken we het bos beter.

Een bosbad duurt ongeveer 3 uur en is inclusief theeritueel met biologische kruidenthee en vegan snack

Herontdek het oerritme in de natuur en jezelf

Kosten: € 89 . niet-leden €149   Verblijf op basis van zelfverzorging (ook zelf kussensloop, dekbedovertrek en onderlaken beddengoed meenemen, of huren)

Boeken en informatie:  koosvorrinkhuis@nivon.nl, tel 0880990983.


4 tm 8 juli 2022

workshop


Workshop-midweek Verbindende Communicatie

Voor verbinding met jezelf en anderen.   Verbindende (Geweldloze) Communicatie! Voor beginners en gevorderden, voor het vierde jaar op rij.

Trainers: Hester Macrander en Eva Maria Schneijderberg,  gecertificeerde trainers in de Verbindende Communicatie.

Verblijf op basis van zelfverzorging, overnachten kan in het natuurvriendenhuis Koos Vorrink (of elders)

Kosten workshops: € 250 incl. thee / koffie/ koekjes/ fruit en materialen, [bij geen overnachting in het natuurvriendenhuis + 5 euro/dag]

Kosten:  Nivon-leden p.p. 75 (overnachtingen) + 250 = € 325,– ( Kosten  niet-Nivon-leden p.p. 110 (overnachting) + 250 = € 360,–)

Info: Hester Macrander, tel 0653375423; hestermacrander@gmail.com

Aanmelden: koosvorrinkhuis@nivon.nl; tel 088 0990983

NB: Deze workshop wordt gegeven door Hester Macrander c.s. en valt buiten verantwoordelijkheid van het Koos Vorrinkhuis.


4 tm 7 juli 2022

cursus


Chinees Schilderen en Qi Gong

Na fysieke Qi Gong opwarming in de buitenlucht door Isabelle volgt het Chinees Schilderen o.l.v. Froukje. Maak je onder deskundige leiding de speciale penseelvoering eigen of ontwikkel die verder. De natuur is onze inspiratiebron en als het weer het toelaat schilderen we dus ook buiten. Voor alle materialen zoals rijstpapier en speciale schildersgereedschappen wordt gezorgd.

Koffie, thee en koek worden geregeld, maaltijden o.b.v. zelfverzorging.

Prijs:  € 131,-  (niet lid € 191,-)

Boeken: koosvorrinkhuis@nivon.nl tel 0880990983.

Info: Froukjedijks@gmail.com (Froukje Dijkshoorn)


9 tm 16 juli 2022

activiteit


Seniorenweek 60+   (2022-1)

In het mooie natuurgebied van de Utrechtse Heuvelrug biedt ons natuurvriendenhuis op de Lage Vuursche in juli een algeheel verzorgde week aan.  Het  weekprogramma  bestaat uit diverse  middag- en avondprogramma’s in en rond het Koos Vorrinkhuis inclusief twee georganiseerde bustochten.

De seniorenweken zijn uitsluitend geschikt voor mensen die zelfredzaam zijn. Iedere deelnemer wordt  ingedeeld in een tweepersoonskamer. Eventuele voorkeur voor een kamergenoot kan bij aanmelding worden opgegeven.

Alle maaltijden, consumpties en activiteiten zijn volledig inbegrepen..

Prijs:  € 395,-  (niet lid € 455,-)

Aanmelden en info:

Annie de Vries – E-mail: adevrieskaptein@live.nl / telefoon 0321 311925 of  Ton Bakker – E-mail: bakkat@live.nl

De geldende annuleringsvoorwaarden van het Nivon zijn van toepassing


31 juli 2022

zondagactiviteit


KoosCafé  Zondag vanaf 15:00 uur, Koos Vorrinkhuis

Het KoosCafé is een gezellige gebeurtenis waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten en we met nieuwe mensen kennis kunnen maken.

Ons KoosCafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.

We zien uit naar uw bezoek

De speciale activiteit op deze zondag:   ?


1 tm 5 augustus 2022

cursus

 


Het Scheppingsschilderspel met lucht-wolken en zon

In de bijeenkomst gaan we praten-mediteren en je schildert 20 min in stilte. Elke dag is er een nieuwe meditatie; je gaat je eigen beelden uitschilderen. Je hoeft geen ervaring te hebben met mediteren / schilderen.

Er wordt 5 dagen achter elkaar gewerkt aan een verlangen (jouw thema) wat je graag wilt realiseren. Dat kan een kleine wens zijn óf een diep verlangen, wat goed is voor jezelf, de ander en je omgeving.

Je thema staat álle dagen centraal. De bijeenkomsten duren 2,5 uur. De start op maandag is om 10:30.

Na de bijeenkomst schrijf je elke dag een verslagje. Na 5 dagen en tijdens het maken van je evaluatieverslag, kun je terugzien dat er, binnen en buiten je thema, veel méér mogelijk is, dan je van tevoren gedacht hebt.

Het Scheppingsschilderspel is ontwikkeld door Gerda Merckx: www.zelfontdekkendoorschilderen.nl.

Tijdens deze week zijn alle voorwaarden aanwezig: om te genieten van rust-ruimte-creativiteit én jouw ontdekkingen dat er altijd mogelijkheden zijn om verlangens te realiseren.

Paula Swalen: docent Zelfontdekken door schilderen. info: 06 – 10 328 695

Basis: zelfverzorging, voor koffie en thee wordt gezorgd

Prijs:  € 175,-  (niet lid € 235,-)

Aanmelden :

koosvorrinkhuis@nivon.nl , 088-0990983


6 tm 13 augustus 2022

activiteit


Seniorenweek 60+   (2022-2)

In het mooie natuurgebied van de Utrechtse Heuvelrug biedt ons natuurvriendenhuis op de Lage Vuursche in augustus een algeheel verzorgde week aan.  Het  weekprogramma  bestaat uit diverse  middag- en avondprogramma’s in en rond het Koos Vorrinkhuis inclusief twee georganiseerde bustochten.

De seniorenweken zijn uitsluitend geschikt voor mensen die zelfredzaam zijn. Iedere deelnemer wordt  ingedeeld in een tweepersoonskamer. Eventuele voorkeur voor een kamergenoot kan bij aanmelding worden opgegeven.

Alle maaltijden, consumpties en activiteiten zijn volledig inbegrepen..

Prijs:  € 395,-  (niet lid € 455,-)

Aanmelden en info:

Annie de Vries – E-mail: adevrieskaptein@live.nl / telefoon 0321 311925 of Ton Bakker – E-mail: bakkat@live.nl

De geldende annuleringsvoorwaarden van het Nivon zijn van toepassing


4 september 2022

zondagactiviteit


KoosCafé Zondag vanaf 15:00 uur, Koos Vorrinkhuis

Het KoosCafé is een gezellige gebeurtenis waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten en we met nieuwe mensen kennis kunnen maken.

Ons KoosCafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.

We zien uit naar uw bezoek

De speciale activiteit op deze zondag:   ?


2 oktober 2022

zondagactiviteit


KoosCafé Zondag vanaf 15:00 uur, Koos Vorrinkhuis

Het KoosCafé is een gezellige gebeurtenis waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten en we met nieuwe mensen kennis kunnen maken.

Ons KoosCafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.

We zien uit naar uw bezoek

De speciale activiteit op deze zondag:   ?


10 tm 13 oktober 2022

activiteit


Fotosafari

Gezamenlijk op pad in de wijde omgeving van het Koos Vorrinkhuis onder leiding van Heleen Peeters en Peter van der Wijst. Het beeld en de artistieke perceptie zijn het doel, niet direct de fototechniek. Aan het eind van de dag delen we ervaringen en de foto’s van de dag.

Natuurlijk steekt iedereen in onderling contact ook weer wat extra’s op over fototechniek.

Volledige verzorging: Maaltijden, koffie, thee, koek en lakenpakket zijn inclusief.

Prijs: € 207  (niet-leden  € 267 )

Boeken: koosvorrinkhuis@nivon.nl, 088 0990983

info: Peter van der Wijst, peter@pgserve.nl


30 oktober 2022

zondagactiviteit


KoosCafé Zondag vanaf 15:00 uur, Koos Vorrinkhuis

Het KoosCafé is een gezellige gebeurtenis waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten en we met nieuwe mensen kennis kunnen maken.

Ons KoosCafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.

We zien uit naar uw bezoek

De speciale activiteit op deze zondag:   ?


31 okt tm 3 nov 2022

wandelen


Herfst4daagse 2022

Vier dagen onbezorgd in goed gezelschap wandelen met begeleiding van Marijke en Cor den Heijer. Een unieke gelegenheid om dit deel van de Utrechtse Heuvelrug te leren kennen of te herbeleven. Bossen, heide en vennen zijn het decor.

De wijde omgeving van het Koos Vorrinkhuis is het toneel voor deze herfstwandelingen. Kortere wandelingen (ca. 10 km) op aankomst en vertrekdag. Wat langere (ca. 17km) dagtochten op de tussenliggende dagen.

Volledige verzorging met 3 x ontbijt, lunchpakket, diner. Ook een lakenpakket is inbegrepen.

Prijs: € 195    (Niet leden € 255)

Boeken: koosvorrinkhuis@nivon.nl / 088-0990983

Info: cm.denheijer@online.nl / 071-5411767 (Marijke en Cor den Heijer)


21 tm 24 nov 2022

cursus


WintersfeerMakers

We leren en oefenen verschillende technieken om sfeermakers voor de donkere winterdagen in en rond het huis te maken. In de ochtend techniek, ’s middags toepassing onder begeleiding, na het avondeten eigen creativiteit. En tijd genoeg voor boswandelingen.

Koffie, thee en koek inbegrepen. Maaltijden o.b.v. zelfverzorging.

Prijs: €142 , Niet leden €192

Info Barbie Wolfswinkel: barbie.wolfswinkel@planet.nl;

Boeken: koosvorrinkhuis@nivon.nl,  telefoon 088 0990983


11 december 2022

zondagactiviteit


KoosCafé Zondag vanaf 15:00 uur, Koos Vorrinkhuis

Het KoosCafé is een gezellige gebeurtenis waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten en we met nieuwe mensen kennis kunnen maken.

Ons KoosCafé is gratis. Een vrijwillige bijdrage is uiteraard welkom.

We zien uit naar uw bezoek

De speciale activiteit op deze zondag:   ?