KOOS 2030: een vernieuwd Koos Vorrinkhuis in 2030

Koos Vorrinkhuis bij de opening in 1964

Het Koos Vorrinkhuis is op 13 maart 1964 geopend als een nieuw en modern natuurvriendenhuis in het midden van het land. Een nieuwe opzet. Geen slaapzalen meer, maar kamers.
Op dit moment is het nog steeds een goed functionerend natuurvriendenhuis, waar veel groepen en individuele gasten gebruik van maken. Wat uitrusting betreft is het echter min of meer wat nu een hostel heet,  zeer geschikt voor gebruik door groepen en individuele gasten, maar minder voor gemengd gebruik. In de loop van de tijd zijn er verbeteringen aangebracht en het huis blijft een goed geoutilleerd eenvoudig gastenverblijf met technisch goed uitgeruste groepsruimtes. Het blijft echter een concept uit de eind 50-er jaren vorige eeuw, het huis is bouw- en inrichtingtechnisch verouderd.

De vrijwilligers die het Koos Vorrinkhuis in standhouden en beheren hebben zich voorgenomen om “KOOS” te vernieuwen. Doel is om in 2030 een vernieuwd en up-to-date natuurvriendenhuis in het midden van het land te hebben, zoals het dat in 1964 ook was. Het is een groot project dat we stukje voor stukje aanpakken. We starten in april 2020 met een conferentie “KOOS in 2030” waarin we met genodigde geïnteresseerden en betrokkenen nadenken over de vraag wat een natuurvriendenhuis in 2030 zal moeten zijn. Welke functies moet het hebben? Hoe moet het er bouwkundig uitzien? En hoe beheren we het?

We roepen je op om ook mee te denken. Houd deze site in de gaten. Hier houden we je op de hoogte over de ontwikkelingen en waar we (hopelijk met jou) mee bezig zijn.

Meer info en suggesties kunt u mailen: voorzitter BHC Koos Vorrinkhuis