Omgeving

Bossen zijn de directe buren van natuurvriendenhuis Koos Vorrink. U bent meteen buiten en dwaalt vanaf  over heide en zandverstuivingen en door bossen van de Utrechtse Heuvelrug en ‘t Gooi. Op de terreinen van Staatsbosbeheer op de Heuvelrug hoef je niet op de paden te blijven.
Fietsen kan hier ook prima, zoals langs landgoed Pijnenburg en kasteel Groeneveld. Mooi is dan het contrast als u door de polders van Utrecht fietst.  Het ‘pannenkoekendorp’ Lage Vuursche heeft veel restaurants, en meer dan alleen pannenkoeken. Ook is vlakbij het Koos Vorrinkhuis een midgetgolfpark met drie banen en fietsverhuur en een groot klimparcours tussen de bomen (Klimbos op 3 km). Met de boswachter als gids ontdekt u nog meer. Het Boschboerderijtje (op Landgoed Eyckenstein) is een prima pleisterplaats waar u meer informatie kunt krijgen. Belangstelling voor watersport? Huur dan een zeilboot in Oud Loosdrecht of een kano in Kortenhoef. Zwemmen kan trouwens ook prima in Baarn, Soest en Amersfoort.

Wandelen

Het Koos Vorrinkhuis ligt in een bosgebied dat zeer geschikt is om te wandelen. Vanuit het dorp Lage Vuursche, maar ook in de directie omgeving, zijn diverse korte en wat langere wandelroutes uitgezet. U vindt ze hier: [wandelroutes]

Trekvogelpad (LAW 2) & Tweedaagse OV-wandeltocht

Trekvogelpad

Het Koos Vorrinkhuis ligt aan het Trekvogelpad.  Dit wandelpad loopt van de Noordzee naar de Duitse grens en is met 414 km het langste natuurpad van Nederland. Het verbindt vogelrijke gebieden aan elkaar.

OV-Wandeltweedaagse:  Station Baarn (10 km)  – Koos Vorrinkhuis – Station Baarn  (10 km) of Hilversum Noord (22 km)
(Overnachten in het natuurvriendenhuis Koos Vorrink)
 
Een koninklijke wandeltocht langs Baarnse villa’s, paleis Soestdijk en kasteel Groeneveld aan de noordkant van de Utrechtse heuvelrug, aangelegde parken en kasteeltuinen, maar ook landelijke boslanen. Sprookjesachtige taferelen als de familie Hert zich in het avondlicht laat zien. Na een bosrijke dagwandeling van tien kilometer, is het goed toeven in het het Koos Vorrinkhuis. De volgende dag loopt u een gedeelte van het Trekvogelpad dat door lezers van het wandeltijdschrift Op Pad uitgeroepen is tot het mooiste wandelpad van Europa. Op de tweede dag is de keuze voor een voor langere (22 kilometer) of kortere (tien kilometer) tocht. De tocht start bij  NS-station Baarn en kan eindigen bij dit staton of NS Station Hilversum Noord.
routebeschrijving

Fietsen

Het Koos Vorrinkhuis (Koudelaan) ligt niet direct aan een fietsknooproute. U kunt de route tussen knooppunten 98 en 90 in Lage Vuursche (op 600 meter) oppakken.

Fietsen huren kunt u op 200 meter afstand van het huis bij Bungalowpark “de Spar”. Dit kan in de maanden april tm oktober en niet op maandag.