Natuurvriendenhuis
Koos Vorrink
In het bos in Midden-Nederland

De Koos Vorrinklezing op 1 mei

In het Nivon Natuurvriendenhuis Koos Vorrinkhuis wordt elk jaar 1 mei gevierd. Sinds 2017 wordt op 1 mei ook de Koos Vorrinklezing gehouden. In 2022 is een heel actueel onderwerp aan de orde: linkse samenwerking. Gezien vanuit de wetenschappelijk bureaus’s van PvdA en GroenLinks.

Jan Pronk, Kathalijne Buitenweg en Merijn Oudenampsen en Sadet Karabulut hebben eerdere Koos Vorrinklezingen voor hun rekening genomen. Hun bijdragen zijn hier te zien.  

Het thema van elke Koos Vorrinklezing is de actuele stand van zaken in de linkse beweging. De spreker wordt gevraagd in zijn of haar verhaal voorstellen te doen voor de toekomstige agenda van de linkse beweging.

De lezing in 2021 is wegens de Covid-19 pandemie niet doorgegaan.

Koos Vorrinklezing 2022

Linkse samenwerking

Actueler dan voorheen

Vertegenwoordigers van de wetenschappelijke bureau’s van GroenLinks  (Noortje Thijssen) en PvdA (Fred Crone) geven hun mening in een half uur. Vooral linkse politiek op het gebied van industrie en arbeidsverhoudingen komt aan de orde en hoe gezamenlijk links een antwoord moet geven op het huidige regeringsbeleid op dit gebied. Maar ook de actualiteit van de linkse samenwerking, groot en klein, komt aan de orde. Ze gaan met elkaar en met de zaal in discussie.  Gespreksleider: Dannie Brus.

Het koor “Ondersteboven” uit Rotterdam ondersteunt de 1-mei-viering met hun krachtige en toepasselijke gezang.

Hieronder vind u het videoverslag van deze bijeenkomst.

Koos Vorrinklezing 2020

Sinds 1 mei 2020, 17:00 uur is hier de video van de 1 mei-viering in het Koos Vorrinkhuis. Met de Koos Vorrinklezing 2020 door Sadet Karabulut en de inleiding over de geschiedenis van de Internationale Natuurvrienden Beweging die dit jaar 125 jaar bestaat.

Koos Vorrinklezing 2019

Bekijk hier de Koos Vorrinklezing van 2019 door Merijn Oudenampsen

En de introductiespeech van Iris Vermaas

X